“Ice Ice Baby” istället för  “Cruel Summer”

“Ice Ice Baby” istället för “Cruel Summer”

Solen värmer skoningslöst upp från himlen och förvandlar hus och lägenhet till en glödande ugn. Om du letar efter ett behagligt sätt att svalka dig på har du kommit till rätt plats! För att vårt kollektiv av de coolaste hjärnorna i landet har tjafsat för att ta dig igenom den hetaste tiden på året med uppfriskande idéer.

Poolparty för alla
De lyckligaste bland oss har vår egen bakgård med en underbar pool. Men barn nöjer sig också med en uppblåsbar plaskdamm. De små badar i den ombyggda tvättkorgen. Vattnet bör dock inte vara för kallt för dem. I alla fall gäller följande: ställ alltid poolen i skuggan så att känslig barnhud skyddas. Glöm inte solkrämen!

Uppfriskande kul
Fantastiska vattenleksaker kombinerar kylning med nöje och träning. Sprinklers och rutschbanor behöver bara kopplas till trädgårdsslangen och den roliga leken kan börja. Om du gillar det särskilt actionfyllt, utrusta dig själv med en vattenblåsare för att rikta in dig på dina vänner.

Vattenkylningsljus
Ett kallt fotbad gör underverk vid höga temperaturer. Det kyler inte bara ner hela kroppen utan sätter också igång cirkulationen. En blöt tvättlapp väcker också upp på några sekunder. Särskilt bebisar älskar att suga på en.

Siesta
I de varmare länderna i världen är det vanligt att ta en paus under den särskilt varma middagen. Ta ett exempel och försök ändra din dagliga rytm. Svettigt arbete och viktiga projekt skjuts bäst upp till de tidiga morgontimmarna när temperaturerna fortfarande är uthärdliga. Vid middagstid bör du vila och inte göra något ansträngande.

Törsten avtar!
Om du svettas tålmodigt på sommaren måste din kropp förses med tillräckligt med vätska. Barn bör dricka minst 2 liter om dagen. Vatten med pepparmynta eller fruktskivor, utspädd fruktjuice och hemlagat iste är särskilt lämpliga för detta. Var försiktig med det senare: Svarta och gröna teer innehåller koffein. För mycket av det kan orsaka sömnlöshet och hjärtklappning hos barn.

Energi inför sommaren
Kroppen behöver mycket styrka, speciellt i varma perioder, och en balanserad frukost är desto viktigare. Mejeriprodukter ger kroppen energi. Paprika, tomater, meloner, ananas och andra frukter och grönsaker med hög vattenhalt har en uppfriskande effekt. Lättare måltid rekommenderas till lunch. Soppor och blandade sallader fyller dig utan att trötta ut kroppen. Speciellt tips: utsökt fryst yoghurt är väldigt lätt att göra själv. Blanda helt enkelt yoghurt och fryst frukt tillsammans i en mixer.

Välklädd
Den perfekta sommaroutfiten är löst sittande och gjord av bomull eller linne. Dessa luftgenomsläppliga tyger är bekväma att bära och skyddar fortfarande mot skadlig UV-strålning. Ljusare färger som absorberar mindre sol och inte värmer lika mycket rekommenderas. Skyddshuvudbonader är inte bara bra för barn.

Varma nätter
Tropisk värme och ingen förbättring i sikte på kvällen? Först och främst, bli av med det gosiga täcket och ta in det luftgenomsläppliga linnelakanet. Ett bra knep för kallare nätter är att fylla en varmvattenflaska med kallt vatten och lägga den mellan benen för att somna.

Mörka tider
För att du inte desperat ska behöva kippa efter frisk luft i ditt eget hem är det bäst att vädra den ordentligt på morgonen. Vid den här tiden är det fortfarande svalt och skönt ute. Så fort solen vill gå en växel är det viktigt att dra för fönster. Stängda gardiner och persienner håller värmen ute. På kvällen ska fönstren bara öppnas kort. Se upp för dolda värmekällor! Torktumlare, ugnar, tv-apparater, datorer och andra enheter som är i standby-läge är bättre att stänga av helt.