Sommar, sol, restid

Sommar, sol, restid

Sommarlovet är nästan inom räckhåll och en familjesemester står verkligen på agendan. En del av er börjar antagligen svettas av den här tanken - inte på grund av de höga temperaturerna, utan på grund av rädsla för rastlösa barn, ändlös trafik, gäspande tristess på hotellet och insikten om att ni naturligtvis har glömt det viktigaste. Ja, att resa med de små rackarna kan ibland bli en skräckresa. Oroa dig inte! Med våra tips kan unga och gamla uppleva en avkopplande drömsemester.

Nå ditt mål tillsammans
Planera din semester med dina barn. Fråga specifikt om deras önskemål och låt dem flyta in i planeringen. Om du tittar på bilder och information om sevärdheter i förväg vet barnen vad som väntar. Samtidigt finns det en igenkänningseffekt på plats.

Väl inkvarterad
Visst, vi behöver alla en mysig säng att sova i. Men hur viktig är närhet till stranden, busshållplatser, sevärdheter och närmaste restaurang till dig? Finns det något diskotek bredvid som håller dig vaken? Finns det en pool för en snabb nedkylning? Går det att låna barnvagnar/cyklar/barnvagnar? Om du undersöker tidigt kommer du inte att bli besviken senare.

Säkerheten först
Få inte panik, men det är viktigt att vara förberedd i händelse av en nödsituation. Fråga om sjukvård på resorten. Har du en sjukförsäkring som även täcker kostnader utomlands? För exotiska resmål är det viktigt att prata med din husläkare och barnläkare i förväg.

Du kommer med!
Packa dina väskor i tid. Men du behöver inte fylla dem upp till toppen. Men det här borde definitivt följa med dig på resan:

  • Kontanter - i fall kreditkort och betalkort vägrar service
  • Smartphone - för navigering, biljettbokning, nätbank, underhållning, bilder
  • Matchande laddkabel + adapter
  • Pass - kolla tillräckligt tidigt och få det förlängt vid behov!
  • Solkräm + solhatt + after-sun lotion - din hud kommer att tacka dig
  • Proviant för resan - ett välsmakande mellanmål och drycker
  • Leksaker/kompakta spel - för dåliga väderdagar och myskvällar
  • Liten första hjälpen-låda - gärna alltid redo att lämna in ditt handbagage

All tid i världen
Planera tillräckligt med buffertar för den stora dagen så att allt går smidigt. Om du reser med bil kan du ta med lite sightseeing och häftiga aktiviteter redan när du anländer. Det är också värt att lämna så tidigt som möjligt. Detta sparar dig i trafiken och barnen kan somna om till motorns mjuka surrande. Eller så lämnar du bilen hemma och tar tåget - det värnar klimatet och är superspännande för de minsta!

Land i sikte
Direkt efter uppackning är det dags att utforska. Kontrollera läget i din nya bostad. Hur tar man sig från rummet till poolen utan omvägar? Var finns toaletter? När är det frukost? Bestämm också en mötesplats ifall ni skulle tappa varandra ur sikte.

Överklädd
Planera inte för många aktiviteter på en dag. Barn behöver tillräckligt med fritid för att leka och koppla av. Detta hjälper också till att bearbeta upplevelsen. Ta dig tid att komma till rätta och slappna av en hel dag då och då.

Elastisk som tuggummi
Ditt varierade program med besök i djurparken, familjeattraktioner och några historiska sevärdheter är perfekt planerat, men barnen känner bara inte för att gå till museet idag? No worries! Flytta den helt enkelt eller lämna den ute helt. Var alltid flexibel och håll dig inte fast vid översiktsplanen.

Allt äventyr
En all inclusive-semester lovar total avkoppling när du inte behöver oroa dig för någonting. Ändå, ta dig samman och lämna anläggningen för att ge dig ut på upptäcktsfärd - det kommer säkert att finnas alla möjliga saker att upptäcka! Många reseföretag erbjuder även spännande dagsturer direkt på hotellet.

Bra minne
Försök att föra en resedagbok. Fullpackad med foton, små souvenirer och några personliga ord kommer den att få en hedersplats i ditt hem. Får man vandringslusten plockar man upp den lilla boken och vältrar sig i glada minnen tillsammans.


Planen är utarbetad, organisationen är klar, vädermannen har gett sitt okej och resväskorna är redan packade. Ett sista råd: så länge du inte låter dig stressa på semestern kommer dina barn också att vara avslappnade. Vi önskar dig en trevlig resa! Kom tillbaka utvilad och med många oförglömliga stunder i bagaget!